Kellokuva5.png
Kuusakoski logo negative transparent.png

PUOLI VUOSISATAA TULEVAISUUTTA

TO 22.9.2022 | klo 12.00-15.00

VIRTUAALITILAISUUS

 

SE ON TAPAHTUNUT JO ENERGIALLE. 

NYT SE TAPAHTUU MATERIAALEILLE.

Tulevaisuuden turvana on kokemukseen perustuva asiantuntemus. Kuusakoski on tehnyt kierrätysraaka-aineiden parissa monipuolista työtä jo yli sadan vuoden ajan. Esimerkiksi autometallien kierrätys- ja jalostustekniikassa olemme olleet pioneereja jo vuodesta 1972, jolloin Heinolan murskauslaitos aloitti toimintansa.

Puoli vuosisataa ansaitsee juhlansa. Tervetuloa tähän virtuaaliseminaariin kuulemaan alan asiantuntijoiden tuoreimmat uutiset ja tulevaisuuden visiot kierrätysraaka-aineiden merkityksestä tämän päivän yhteiskunnalle. Kerromme, miten jatkossakin varmistat liiketoimintasi kierrätystehokkuuden ja vastuullisuuden tarjoamiemme ratkaisujen avulla.

 

Agenda & Teemat

22.9.2022

12:00

Seminaari OSA 1

Tervetulosanat: Veikko Kuusakoski

Kiertotalous – auringonnousun ala

Sanna Perkiö, tekniikan tohtori

Juontaja

Peter Nyman

Resurssien talous vai talouden resurssit? Taloustieteen näkökulma kiertotalouteen.

Matti Liski, taloustieteen professori

13:30

Tauko / virtuaalitutustuminen Heinolan-tehtaaseen

14:00

Kuusakosken puheenvuoro: Mikko Kuusilehto

Seminaari OSA 2

Juontaja

Peter Nyman

Asiakaspaneeli:

• Juha Mikkola, Commodity Manager, Raw Materials, SSAB Procurement

Heikki Nyholm, President, Ovako

• Petri Mure, Head of Sustainable Products & Operations, Sustainable products and operations, Outokumpu

15:00

Tapahtuma päättyy 

AdobeStock_223351311.jpeg

Puhujat

Sanna Perkiö Ecobio.jpg
Sanna Perkiö

Tekniikan tohtori Sanna Perkiö on palkittu ympäristöalan uranuurtaja, innovatiivinen visionääri ja alan moniottelija.  Hän on perustanut yhden Pohjoismaiden ensimmäisistä alan asiantuntijayrityksistä, Ecobion,  yli 30 vuotta sitten, sekä muiden muassa Ympäristöjohtamisen yhdistyksen.

Sanna tunnetaan myös alan yhteiskunnallisena vaikuttajana kansanedustajan (Kok.) toimesta. Viime vuosina hän on työskennellyt kestävän kehityksen ja ICT:n risteyskohdassa innovoiden EU:n ympäristöluokitusjärjestelmäpalvelua. Sanna harrastaa luontoa ja kirjoittamista.

Matti Liski.jpeg
Matti Liski

Matti Liski toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa taloustieteen professorina ja laitoksen johtajana. Hänen tutkimuksensa keskittyy sekä teoreettiseen että empiiriseen mikrotaloustieteeseen, ja hänen tutkimuskohteisiinsa lukeutuvat teollisuuden organisaatiot, julkinen politiikka, energiamarkkinat sekä ilmastonmuutos.

Matti kuuluu myös seuraaviin akateemisiin yhteisöihin: Helsingin GSE, Cambridgen yliopiston EPRG, CESifo München, MIT-CEEPR ja Toulouse School of Economics. Lisäksi hän on Review of Environmental Economics and Policy -lehden toimitusneuvoston jäsen sekä toimii Journal of European Economic Association -julkaisun apulaispäätoimittajana.

”Pidän Mattia sustainability-alan johtavana talousasiantuntijana Suomessa ja laajemminkin.”
- nobelisti Bengt Holmström

Juha_20220902_084716 (002).jpg
Juha Mikkola

Ostopäällikkö Juha Mikkola (prosessitekniikan DI Oulun yliopistolta 1984) työskentelee SSAB:n raaka-aineiden hankinnassa vastuualueenaan kierrätysteräs, seosaineet ja sinkki. Juhalla on takanaan 40-vuotinen ura eri tehtävissä Rautaruukilla ja SSAB:lla. Hän on mukana SSAB:n muutosprosessissa siirryttäessä fossiilivapaaseen teräksen valmistusprosessiin Suomen ja Ruotsin tehtailla. Aktiiviharrastukset: veteraanijääkiekko ja golf.

Heikki_Nyholm.jpg
Heikki Nyholm

Heikki Nyholm (dipl. insinööri ja MBA) on toiminut Ovakon terästukkukaupan Ovako Metals Oy Ab:n toimitusjohtajana vuodesta 2015. Aiemmin Heikin toimipaikkana oli Ovako Imatran terästehdas, jossa hänen vastuualueitaan ovat olleet myynti ja markkinointi,  tuotanto sekä myöhemmin toimitusjohtaja.

Petri Mure.jpg
Petri Mure

Petri Mure on toiminut useissa tuotannon tehtävissä Outokumpu Stainless Oy:ssä vuodesta 2003 alkaen ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2018 alkaen. Liiketoiminta-alue Ferrochromen johtoryhmässä hän on ollut vuosina 2021-2022. Heinäkuun alussa 2022 Petri Mure siirtyi Vastuullisuusjohtajaksi liiketoimintalinja Stainless Europeen tehtävänään lanseerata maailman vähäpäästöisin ruostumaton teräs, Outokummun Circle Green, osaksi tuoteportfoliota.

20220825 Veikko Kuusakoski.jpg
Veikko Kuusakoski

Varatuomari Veikko Kuusakoski on pitkäaikainen Kuusakoski Oy:n toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja. Veikon rooli yrityksen kehittymisessä ja laajentumisessa on ollut ratkaiseva vuosikymmenten ajan.

President and CEO Mikko Kuusilehto portrait right side in front.jpg
Mikko Kuusilehto

Toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto on työskennellyt Kuusakoskella vuodesta 2016 lähtien ja tehnyt pitkän uran kotimaisissa perheyrityksissä. Mikon johdolla Kuusakoskella on panostettu erityisesti asiakaskokemukseen, ja yritys onkin asettanut tavoitteekseen olla asiakkaiden halutuin kumppani kierrätyspalveluissa ja liiketoiminnan vastuullisuuden kehittämisessä.

Juontaja

Journalisti, TV-juontaja

Peter Nyman, Moderator.jpg
Peter Nyman
 
 
Kuusakoski logo negative vertical transparent.png

SE ON TAPAHTUNUT JO ENERGIALLE. 

NYT SE TAPAHTUU MATERIAALEILLE.  

Me Kuusakoskella palautamme arvon jätemateriaaleihin keräämällä ja jalostamalla niistä uusia, arvokkaita raaka-aineita.

Olemme yli 100-vuotias kiertotalouden luotettava edelläkävijä, joka sitoutuu palvelemaan asiakkaitaan vakaan perheyrityksen arvojen mukaisesti.

Ota yhteyttä

Laura Oksanen

Viestintäpäällikkö
laura.oksanen@kuusakoski.com